Suunnittelijat

Tutustu suunnittelijoihin Vaatelaastarikuosien takana! Omien kuosiemme lisäksi ostamme kuoseja sekä kokeneilta tekstiilimuotoilijoilta että uusilta lupauksilta.

Nora Bisi / Piilosilla 

Olen heinolalainen kuosisuunnittelija. Koulutukseltani olen estradivaatetuksen artesaani. Toteutan toimeksiantoja yritykseni Mieli Designin kautta, jonka perustin marraskuussa 2017.  Päätyökseni teen graafista suunnittelua, kuoseja sekä kuvituksia. Kaiken ohessa pyöritän myös omaa verkkokauppaa ja löytyypä minulta kivijalkamyymäläkin Heinolasta.

Tapaan aina sanoa sanonnan ”Syntynyt kultalusikka suussa” sijasta, että olen syntynyt kynä kädessä. Piirtäminen, taide, luovuus ja kaikenlainen käsillä tekeminen on aina ollut läsnä minua ja suurin intohimoni pienestä pitäen.

Suurimmat inspiraation lähteeni ovat ehdottomasti luonto ja ihan ne arkiset asiat. Kuosini syntyvät, kun yhdistän näkemiäni asioita mielikuvitukseni kanssa. Toisinaan tuo pelkkä mielikuvituskin riittää, se tuntuu olevan ehtymätön voimavarani.

Nora on suunnitellut Lumo-tuotteen Piilosilla-kuosin.

Laura Ikonen / Small Worlds

Idea kuosiin saattaa tulla ihan mistä vaan ympärillä tapahtuvista ja näkyvistä asioista. Sen jälkeen syntyy kuva jonka ympärille alkaa versomaan asioita, tietämättä varmuudella millainen lopputulos odottaa…

Näitä erikoisrillejäni en ehkä olisi osannut käyttää ellei mukanani kelluttelisi myös pienten ihmisten miehistöni. He ovat viitoittaneet tietäni löytämään tämän hattaralla kuorrutetun näkövinkkelin, jossa tosi ja epätosi kulkevat käsikädessä, samalla kun värien kirjo kietoutuu halaamaan. Välillä yksisarviset jolkottavat, milloin korvienvälistä ei tule muuta kuin popkornia.

Inspiraatio Small worlds -kuosiin syntyi eräänä iltana tuijotellessamme sängyn alla olevia roinaröykkiöitä, kuvitellen kuinka siellä elelisi ihan oma maailmansa.

Sanna Kallio / Tikki

Olen Sanna Kallio, kuvittaja, graafikko ja kuosisuunnittelija Helsingistä. Olen koulutukseltani taiteen maisteri ja tehnyt pitkän uran art directorina media-alalla. Kuosisuunnittelu on ollut salainen haaveeni lapsesta saakka. Siitä tuli tuli totta 2017, kun muutimme perheeni kanssa Lontooseen, jossa asuimme pari vuotta. Lontoossa sain tilaisuuden opiskella kuosisuunnittelua ja verkostoitua alan toimijoiden kanssa. Kuosejani on sittemmin myyty sekä kansainvälisille muotimarkkinoille että kotimaisille asiakkaille ja ne ovat menestyneet hyvin myös kansainvälisissä kilpailuissa. Suomalaisille kädenjälkeni lienee tutuin Paletin korttisarjoista ja paperituotteista. 

Inspiroidun ja innostun kaikesta uudesta ja yllättävästä: erilaisista ihmisistä, eläimistä, luonnosta, kaupunkien vilinästä, näyttelyistä, katutaiteesta ja jännittävistä paikoista. Luonnoskirja on minulle visuaalinen päiväkirja, johon taltioin sitä, mitä näen. Tikki-kuosin luonnos syntyi kauniina kesäpäivänä Lontoossa Kings Crossin aukiolla suihkulähteen äärellä, jossa veden vapaa liike ja rytmi vangitsivat huomioni.

Ulla Lapiolahti / Lakritsa

Kuosisuunnittelu on lempilapseni; työtä joka onnellistuttaa! Piirrän ja maalaan luonnokseni käsin – ja rakastan tätä mahdollisuuksia, kokeellista etsimistä ja löytämisen riemua täynnä olevaa työvaihetta.

Suunnittelutyö on minulle myös visuaalista vuorovaikutusta ihmisten kanssa: kuosien kautta voin kertoa tarinoita ja välittää tunnelmia. Pidän aidoista, luonnollisista sekä rehellisistä asioista ja toivon, että työni heijastelisivat samanlaisia arvoja.

LAKRITSA –kuosi on pieni makoisa herkkupala, jonka tarkoitus on ilahduttaa arjessa. Se on sympaattinen ja leikkisä kuosi, jonka suunnittelukin oli hauskaa.

Susanna Nousiainen / Flowergarden

Olen tekstiilitaiteen maisteri Susanna Nousiainen ja olen asunut Espanjassa vuodesta 2008. Olen työskennellyt kuosien kanssa aktiivisesti viimeiset 5 vuotta ja kuosit ovat päätyneet agenttien tai kilpailuiden kautta kansainvälisille vaate- ja asustemerkeille.

Flowergarden-kuosi syntyi kuvattuani kukkia monine väreineen keväällä Malagan kasvitieteellisessä puutarhassa. Palmut ja eksoottiset kukat toivat värimaailmaksi sekoituksen kevättä, kuumaa ilmaa ja trooppista fiilistä.

Tiina Arponen / Matalassa vedessä

Olen Tiina Arponen, oululaislähtöinen Helsingissä asuva mökkeilyä rakastava somevaikuttaja ja erityisesti ihanuuksien tekijä.

Vaatelaastari®-paikat ovat kuuluneet meidän perheen elämään jo vuosia, ja on ollut iso ilo saada suunnitella oma kuosi, olen tainnut siitä joskus ääneen haaveillakin lasten vaatteita korjatessani! Ja unelmoidahan pitää, jotta ne haaveet voivat toteutua. Kuosi on nimeltään Matalassa vedessä. Se on saanut inspiraationsa rakkaudesta ja kunnioituksesta vedenalaiseen maailmaan missä päin tahansa maapalloa, lämpimien vesien korallit ja kotimaan vesien taianomaisuus.